top of page

The Beaches of

Montenegro 100+

The Ultimate guide to sea, sun and sand

Mir netaknute prirode neke od planinama skrivenih uvala ili moderni plažni kompleksi praćeni savremenim komoditetima naizmjenično se smenjuju duž crnogorske obale. Odabir je stvar ličnih preferencija.

Od vrelog najsitnijeg pijeska Velike plaže u Ulcinju, preko fascinantnih plaža Budvanske rivijere, do uzanih popločanih plaža i ponti Herceg Novog nešto je više od dva sata vožnje kolima, a ni jedno mjesto izmedju nije za propuštanje. Tajnoviti sunčani zalivi Boke Kotorske, uz miris mora i pirkanje laganog vjetra, gotovo su spojeni u jedno veliko kupalište svom svojom dužinom. 

Luksuzni hoteli su svoje pješčane i šljunkovite plaže pretvorili u još luksuznije komplekse za odmor i rekreaciju sa pogledom na plavetnilo pučine. Okružene borovim šumama, stijenama, srednjevjekovnim gradjevinama ili urbanim ritmom grada, svima je zajedničko da svojom raznolikošću i kvalitetom okupljaju turiste iz cijelog svijeta.

Crna Gora je zaslužila ozbiljan vodič kroz plaže i Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom - JPMD je krenulo u akciju. Pozvali su nas...

KORICE OPEN FILE1.jpg
bottom of page