top of page

DRV-Jahrestagung

Montenegro 

05-cerada-koja-visi-sa-balkonaNovo-25.jp

 

Godišnji kongres njemačkog turističkog  udruženja

 

Godišnji kongres njemačkog turističkog udruženja svake godine, u drugoj državi, okupi oko 1000 vlasnika, menadžera i predstavnika turoperatora, agencija, avio kompanija i pratećih industrija. Lobiranje i borba za domaćinstvo traje godinama, jer destinacija domaćin u narednim godinama bilježi veliki rast broja njemačkih gostiju. Trodnevni kongres do detalja je isplaniran od strane DRV-a, a večernji program koji priređuje domaćin podleže odobrenju DRV-a.

 

Nakon kongresa u Južnoj Koreji, u organizaciji Ministarstva turizma, DRV kongres je održan u Budvi, od 15. do 17. novembra 2012. Priprema za ova tri dana trajale su tačno godinu dana, a direktor AMC-a morao je prisustvovati kongresu u Južnoj Koreji.

 

Projektni zadatak je zahtjevao organizaciju tri tematske večeri (Welcome, Networking i Gala Dinner) u 3 različita hotela; minimalno trajanje programa 3 sata po večeri, visok artistički nivo, razumljivost i izuzetnu zanimljivost programa.

 

S obzirom da se radi o prezentaciji male nacije najvećoj turističkoj sili svijeta, agencijski klijent je bio 'višeslojan': de iure Turistička organizacija Budve, de facto Ministarstvo turizma i DRV.

 

Klijentu smo ponudili slijedeće rješenje: Welcome Dinner kreiramo kao veče domaćina - Heritage of Montenegro, Networking Dinner kao Maskenbal, a Gala Dinner kao Umjetničko gala veče.

Predloženi koncept je omogućio da više od 11 sati šou programa pretvorimo u prezentaciju kulture Regiona i u program uvrstimo vrhunske artiste iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

 

Heritage of Montenegro - gradska muzika, vokalna klapa, folklorno društvo i duet čuven po hitu Reggeton Montenegro, čemu se protivio predstavnik DRV-a. Reakcija njemačkih  menadžera na klapu Who See bila je, međutim, salva aplauza.

 

Maskenbal, uvijek rizična programska forma, suprotno prognozama DRV-a izuzetno je uspio. Kao ključne agense raspoloženja postavili smo njemačku karnevalsku muziku na prilazima hotelu (ali ne i u hotelu), obavezu gostiju da na ulazu stave masku (Njemci su poslušni), učešće dvije velike karnevalske grupe iz Kotora i Budve, tradicionalnu hranu koju su ove grupe donijele sa sobom i ponudile na karnevalski način, izuzetne bendove Cubissmo iz Zagreba i Montenegro Singers iz Budve. Vrhunac programa je bio trenutak kada su svi konobari – prethodno sedam dana uvježbavani - odložili tacne i otplesali Gangnam stajl.

 

Gala veče - najbolji autentični izvođači iz regije: gitar duo Nikčević-Bulatović, Ana Rucner, Studio Alektik, Nežni i neizbežni, Alternacija i Ples na svili.

Rezultat eventa: 4 klijenta prezadovoljna, njemački top menadžeri oduševljeni. A ni nama nije bio krivi dio :)

I na kraju, sa 31. avgustom 2013. najveći njemački turoperator u Crnoj Gori, ITS REWE grup, zabilježio je porast broja gostiju za 32%. Procenat bi bio i veći da je bilo raspoloživih kapaciteta.

bottom of page