Montenegro

EXPLORER

Visitor’s Guide

Polovinom prošle decenije, godinu dana prije referenduma o nezavisnosti, Crna Gora je započela intenzivnu višegodišnju reklamnu kampanju na globalnoj TV mreži CNN i evropskom pandanu Euronews-u - Montenegro Wild Beauty.

Upoznavali smo svjetsku poslovnu i političku elitu da postoji mala, neobična, izrazito lijepa i jedinstvena zemlja sa imenom Crna Gora.

S obzirom na ograničene resurse fokusirali smo se samo na nekoliko oblika komunikacije i medija. Advertising samo na dvije TV mreže, sales promotion (unapređenje prodaje) okrenut turoperatorima, na najvećim evropskim turističkim sajmovima i berzama, PR usmjeren ka zapadnoevropskim medijima.

 

Svjesni nemogućnosti kreiranja palete komunikacionih medija, kakve imaju velike turističke destinacije, rješenje za problem upoznavanja destinacije, razvijanje dopadljivosti i preferencija prema Crnoj Gori, ponudili smo Ministarstvu turizma i Nacionalnoj turističkoj organizaciji publikaciju pod imenom Montenegro EXPLORER. Full kolor magazin na 150 stranica, na engleskom i njemačkom jeziku. Po formi magazin, po sadržaju vodič za posjetioce (visitor’s guide), Explorer se objavljivao u kasno proljeće u tiražu od 15-20 hiljada primjeraka. Sadržao je brojne vijesti, reportaže, prikaze, vodiče kroz gradove i veliku bazu podataka.

 

Montenegro Explorer je imao dva ciljna tržišta - u inostranstvu profesionalnu publiku, u Crnoj Gori krajnjeg potrošača, inostranog hotelskog gosta. U inostranstvu su ga čitali turoperatori i turistički agenti, predstavnici medija, poslovni ljudi i pripadnici upravno-političkog establišmenta. Distribuirao se na najvećim turističkim sajmovima u Londonu, Berlinu, Parizu, Moskvi,  Milanu, Pragu i direct mailingom. U Crnoj Gori se nalazio u sobama hotela sa 4 i 5 zvjezdica, probranim restoranima, plažama i trgovinama, te se distribuirao diplomatama, predstavnicima međunarodnih organizacija, poslovnih kompanija i medija.

 

Prisustvo Explorera na domaćem tržištu značajno je doprinijelo razvoju identiteta i samosvijesti destinacije, selekciji i afirmaciji najkvalitetnijih segmenata turističke ponude. Ući u Explorer, u formi vijesti, reportaže, kulturnog prikaza ili gastronomske recenzije, bilo je pitanje prestiža u domicilnoj turističkoj industriji.

U inostranstvu on je predstavljao najjednostavniji odgovor na mnoštvo pitanja turoperatora i medija o Crnoj Gori potaknutih brzim usponom destinacije.

 

Informisanje i formiranje naklonosti bili su njegovi fundamentalni zadaci.

 

EXPLORER

1/1
EXPLORER

Impressum

News

David Guetta

Luxury Lifestyle

Aman Sveti Stefan

Luxury Lifestyle II

Must see in Budva

Budva

Fashion Show Kotor

Fashion Show Kotor II

Must see in Kotor

Must see in Ulcinj

By Bike

Krsto Niklanovic

By Bike II

Under the see

Mount Bjelasica

Wild Beauty Award

A Holiday among palaces

A Holiday among palaces II

Wines

© 2020. by AMC Communications

Be a SociaLight and  Follow Us:

  • Facebook Social Icon
  • Vimeo Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon